viewpoint-east.org

Ett intressant möte mellan folkmusik och frijazz

Category: by sophie engström, music, photo by prallin, ukraina
Tags: , ,

(Läsningstid: < 1 minut)

Coralli gallery i Lviv hade i söndags en mycket intressant konsert. Det var den ukrainska sångerskan Uliana Horbachevska som framträdde tillsammans med bassisten Mark Tokar.

Uliana Horbachevska sjunger främst ukrainsk folkmusik och i hennes röst kan man nästan höra de mytiska folksagorna och ett avlägset liv i den ukrainska byvärlden. Hennes samspel med Mark Tokar är fantastiskt och hennes medhörning och lyhördhet fantastisk.

Jag var dock inte lika imponerad av Tokars insats. Han saknade helt enkelt vad Uliana Horbachevska önskade som svar i det tänkta samspelet. Frijazz i all ära, men det måste innebära ett absolut gehör, och jag svävar på målet om jag tycker att Tokar verkligen levde upp till det den kvällen. Å anda sidan stördes han av två mobilsignaler under konserten, och denna konsert krävde full koncentration av musikerna, samt av publiken.

Kvällen var dock väl värd ett besök och trots mina invändningar tycker jag att konserten var en fantastisk upplevelse.

One Response to “Ett intressant möte mellan folkmusik och frijazz”

 1. Dear Sir/Madam,
  Gallup Tours is a Tour organizing company based in Ghana. We organize cultural programs out side our country for youth students from Ghana.
  We want to collabrate with cultural outfits here in your country and hope to hear and have our youth students travel into your country to participate in cultural programs in your country. Hope to hear from you soon, Best regards.
  Fiifi Ewusi-Ansah
  CEO
  Gallup Tours
  P.O.Box 9250, Airport Accra.Ghana. WEst Africa.

  Tel: +233 272928996, facebook: galluptours@facebook.com