viewpoint-east.org

Dakhabrakha och Port Mone – ukrainsk-belarusiskt besök i Lviv

Category: by sophie engström, music

(Läsningstid: < 1 minut)

Ibland tror jag att jag bott här för länge, men egentligen har jag nog bara bott här tillräckligt länge för att förstå lite bättre. Jag har som tidigare nämnt aldrig varit någon folkmusik-fantast. Antagligen är jag inte det nu heller, men faktum är att jag börjar uppskatta viss folkmusik. En av de ukrainska band som jag tycker är mest intressanta är Dakhabrakha. Igår spelade de tillsammans med det belarusiska (vitryska) bandet Port Mone. Kombinationen var mycket lyckad och jag måste säga att Port Mones sammansättning, bas dragspel percussions/ljud intresserar och lovar mycket för framtiden.

Om ni inte bara vill beundra min tjusiga bild så kan ni även lyssna på kombinationen Dakhabrakha och Port Mone band så finns exempel på Soundcloud. Jag lovar en intressant resa i musikens tecken.

Share
%d bloggers like this: