viewpoint-east.org

Snöfri eller snölös?

Category: by sophie engström, photography, ukraina

(Läsningstid: 2 minuter)

Vi har bara haft en vända snö denna vinter. I början av december. Sedan smälte snön bort, och därefter har det varit barmark. Det är inte så dumt faktiskt. Jag föredrar nog isfria gator och grönskimrande träd under vinterhalvåret. Men frågan är hur bra det är för naturen. Får den sin vintervila? Hur blir det i vår? Och kommer vintern extra sent i år och vi får snö i april? Några bilder från förra vintern, som var extremt snörik… Vackert var det i alla fall, även om gatorna var förfärligt glatta.

sleeping bees

forest try to capture light

Snowy Vynnynky

doctor talk

Krakivskij

horizon

2 Responses to “Snöfri eller snölös?”

  1. Vi har inte haft en enda vända snö här i vinter och jag hoppas vi slipper få någon. Här i Zagreb kan vintrarna nog vara på många sätt och snö är inte självklart, har inte varit det förr heller, så – att önska en snöfri vinter betyder inte att i tanken leka med en klimatkatastrof. Jag ser fram emot våren.

    • Ja, jag längtar också till våren. Mars är ofta en underbar månad här, men förra året hade vi snöstorm varje fredag i mars… Man kan ju hoppas att vi slipper det i år.