viewpoint-east.org

Gott nytt år!

Category: Uncategorized

(Läsningstid: < 1 minut)

Gott nytt år, önskar jag alla läsare och vänliga människor som läser och stödjer denna blogg!

Och så gör jag givetvis med en polsk affisch!

Dagens polska affisch heter Nowa Polska w nowej Europie XX wiek. Vilket betyder Ett nytt Polen i ett nytt Europa, 20-talet.

Nåväl, jag hoppas att Polen kommer vara sig själv hyfsat likt hela glada 20-talet, som nu ligger framför oss. Lika motsträvligt och underbart som alltid. Visst önskar jag också vissa förändringar till de bättre, men jag hoppas verkligen Polen kan stå emot kommersen som tycks urvattna alla våra personligheter. Så trots att Polen är lite motvalls hoppas jag att landet ska förbli sitt gamla vanliga jag.

Lika innerligt hoppas jag att mitt älskade Galizien kommer att vara sig likt. Med de spetsiga bergen som övergår i böljande kullar in i vidsträckta och underbara ä Ukraina. Galizien, denna periferi i Europa som mitt hjärta klappar varmast för.

Och älskade Europa. Old stinking Europe. Snälla, bestå som du är. Försök inte göra dig till, så att all kantighet och stök slimmas bort.

Vi ses nästa år och nästa decennium!

Gott nytt år!

Happy New Year!

Szczęśliwego nowego roku!

Щасливого нового року!

Shana Tova! (שנה טובה)